Tillsammans för en renare värld!

Klimatutmaningar, en mer och mer digitaliserad värld, ett ständigt ökat behov av energi. Världen förändras och vi måste förändras med den.

På Fortum är vi redo att påbörja resan mot en mer hållbar värld. Vi har bestämt oss. Allt vi gör ska verka för en renare el- och värmeproduktion, för att effektivt utnyttja förnybara energikällor, spara på naturresurserna och med hjälp av återvinning och återanvändning sträva mot en cirkulärekonomi.

Vi tror inte att resan framåt kommer att bli enkel. Men vi vill göra det lättare för alla som vill följa med. För vi kan inte göra det här på egen hand. Vi vill göra det tillsammans med dig. Följer du med? Join the change!

Bli elkund och var med och bidra till en hållbar värld!

Kan solen hålla en glass kall?

Mot solen och ljusare tider!

Nu utvecklar vi framtidens solkraft!

Vilket är enligt dig det bästa sättet att driva förändring?

Välj upp till tre alternativ:

En aldrig sinande energikälla!

Nu satsar vi ännu mer på vindkraft!

För en avgasfri trafik

Nu laddar vi för fler elbilar!

Fortum Charge & Drive – teknik i framkant

Nu kan din surfning värma upp ditt hem

HorsePower värmer hem

Nu satsar vi på hästar!

Fortum Horsepower ger miljövänlig värme från dynga

Nu låter vi en isbana värma Vasastan!

Fortums fjärrkylalösning tar hand om värmen

Återanvänd och återvinn

Nu ska vi återvinna och återanvända mer!

Vårt mål är en cirkulärekonomi!

Solen och vinden behöver vatten!

Vi satsar på vattenkraft för en hållbar framtid!

STÄNG X

Nu laddar vi för fler elbilar!

Fortum Charge & Drive – teknik i framkant

I trafiken sker nu en omvandling mot mer miljövänliga fordon, som elbilar. Och det behövs, transportsektorn står för en tredjedel av de fossila utsläppen i Sverige. Utbudet av eldrivna bilar ökar i snabb takt och behoven att ladda bilarna blir allt större.

Med Fortum Charge & Drive kan du ladda din bil vid någon av våra smarta laddstolpar och betala via sms eller med din RFID-bricka. Och med Charge & Drives karta kan du enkelt hitta laddstolpar och planera din resa.

Har du en elbil idag? Då kan du beställa en gratis laddbricka som ger dig tillgång till alla våra och våra partners laddare. Hitta laddstationer.

Vill du, som företag, vara med och bidra till klimatmålet om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030?

• Koppla upp dina befintliga laddare i Sverige till marknadens ledande systemlösning och bli en länk i Nordens största laddningsnätverk. Vi erbjuder kostnadsfri uppkoppling med synlighet på karta i mobil- och webbapp i 6 månader. Erbjudandet är giltigt t.o.m. 31 mars 2017.

• Vi erbjuder svenska företagare, energibolag och offentliga organisationer kostnadsfri hjälp att söka statligt investeringsbidrag för laddstolpar, före 25 januari 2017. Du har chans att få upp till 50% i stöd.

Vår webbaserade tjänst används redan av ett 50-tal samarbetspartners i Norden och 40 000 slutkunder. Hittills har företag som Jönköping Energi, Umeå Energi, Skellefteå Kraft, Vallentuna Energi, Alingsås Energi, Halmstad Energi & Miljö, Mälarenergi, Landstinget i Kalmar, Vasakronan, Nissan, Renault, BMW och McDonalds valt att samarbeta med Fortum Charge & Drive. Mer om Charge & Drive